dilluns, 4 de gener del 2016

6 de març, nova odissea electoral

Un gir de 180 graus ha trastornat la política catalana per sis vots. Set milions i mig de catalans en mans d'un grup anti tot. La democràcia ha perdut el nord o el sistema gravitatori terrestre està canviant?

Resultado de imagen de eleccions 6 març
Després de tres mesos d'esperança per activar un Parlament  independentista, s’ha trencat el fil de la il·lusió col·lectiva pel desacord intern de la CUP amb el rebuig definitiu del candidat Artur Mas com a  president. Sis ridículs vots de diferència entre els  cupaires antisistema han paralitzat – no esmicolat- el  procés engegat el 27-S amb el suport de 1.600.000  votants de Junts pel Sí   i un munt d’entitats civils. Un vodevil grotesc i humiliant de la democràcia. Quin futur parlamentari ens hauria deparat amb 10 diputats experts en vetar i sense voler governar? En el fons, la frustració esdevindrà motiu de satisfacció per a molts independentistes de soca-rel, que no volen estar en mans d’uns titelles camuflats de l’espanyolisme, entossudit en trencar la sobirania d’un poble. La CUP s’ha alineat amb el “no” del centralisme espanyol. Rebran el seu merescut. Unes segones eleccions posarà a prova de ferro els catalans invictes, amb diferents candidats o el mateix, per a qui aposto com a líder, fins la consumació de la República. Un nou Estat no ha de batejar-se amb cap signe exprés d’esquerre, centre o dreta. No ha de ser flagel·lat pel passat polític dubtós. Això és feina dels jutjats i sense pietat, no de les urnes. Una nació feta Estat ha de néixer amb la voluntat inequívoca de la llibertat majoritària triada pel poble, no manipulada sota el xantatge o el mànec del pactisme. Definitivament, si els catalans volen aquesta realitat, les urnes del secessionisme  han de ser prou fermes i decisives superant el 51% en vots i escons. Ha arribat l´hora del catalanisme pur i dur, sense miraments. Oblidem-nos en molts anys de noves temptatives i exploracions independentistes a partir del 6 de març, probable data electoral. Refermar o enterrar el procés amb totes les conseqüències ben conegudes i patides.
La nova campanya serà quasi bèl·lica, ideològicament. Sense un govern espanyol constituït, -de moment-  els cants de sirena seran diabòlics en pro del referèndum i el federalisme socialista. Sabem de memòria les lletres de les dues cançons. Un referèndum secundat per Podemos a nivell nacional i En Comú Podem o Catalunya Sí que es Pot, en territori català, portaran el segell de la unitat espanyola en el seu dret a decidir. La quadratura del cercle, tot plegat. Sense un govern formal també  quedarà descartada tota oferta temptadora per als indecisos. En el revers de la mateixa moneda trobarem el guirigall del PSOE-PSC dividits a nivell peninsular, amb la promesa  d’una reforma constitucional immaterialitzada i una Espanya federal buida, que mai s’han dignat explicar en la campanya 20-D.  Dos mots són suficients per qualificar la seva utopia política: igualtat entre tots els espanyols i economia territorial simètrica. En què es diferencia del règim autonòmic actual caducat? És sobrer esmentar el posicionament que adoptaran les forces unionistes de Ciutadans i PPC per cavar la tomba de l’independentisme al costat dels seus homòlegs nacionals.
El gran o petit pastís a repartir estarà entre Junts pels Sí, ERC i Democràcia i Llibertat o l’invent nominal que queda per idear per tal d’agermanar la fe i l’esperança d’una Catalunya secular lluitadora. Quants cupaires restaran fidels? Com a imprescindibles espero i desitjo que cap. La història és pendular i repetitiva, a vegades. Que ho sigui molt a la llarga, en tot cas.
Ramon Mas Sanglas – Sta. Eugènia de Berga, 4/1/2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada