dissabte, 23 de juliol del 2011

Singularitats d’en Guardiola

En plural i sense reserves. Vull destacar-les com a persona, jugador i entrenador. Després de tants anys d’esportivitat laboriosa seria una ingratitud no valorar en vida les seves virtuts humanes i professionals. La medalla d’Or del Parlament als mèrits esportius en plena efervescència de títols i rendiments de la plantilla que lidera és el millor reconeixement per tota l’obra feta i la seva trajectòria de futur.
La personalitat d’en Pep Guardiola està avalada universalment pels socis, directius, penyes blaugranes -sense excepció- i els mateixos adversaris esportius. La humilitat envers la feina i l’admiració que traspua als jugadors són els màxims exponents d’intel•ligència i d’honradesa humanes. El seu eslògan: l’èxit no és una collita individual sinó d’un equip organitzat. Ell és el mestre de tota la trama, des de les bambolines de l’escenari i en directe quan cal. El pedagog i ànima que contamina harmonia i bon enteniment amb exigència i simpatia, alhora, gràcies a l’exemple personal de constància i tacticisme.
Com a jugador va mamar l’hàbit del treball eficient des del planter barcelonista. Va ser un aprenent il•lusionat i amb constant superació. Les oportunitats de jugar fora del país el van entusiasmar i enriquir més. En veure les excel•lències de casa no va dubtar retornar-hi. Tot un currículum d’experiències que ara aboca en el bon fer de míster.
La culminació esportiva d’un futbolista és ser entrenador d’un club com el Barça. L’etapa actual, coronada de copes sense precedents, està consagrant el nostre personatge en ídol i mite del lideratge. En la història del futbol han passat molts cracks, però, cap entrenador de la talla d’en Guardiola si el mesurem per la proporcionalitat de les victòries en el temps i l’espai. El mim de pare cap els seus nois és la millor mostra de comunicació i estima traduïda en resultats. Només amb la mútua corresponsabilitat es pot arribar tan lluny, a dintre i fora del terreny de joc. Felicitats, Pep, per la distinció de la Generalitat en nom de Catalunya, com a persona, futbolista i entrenador, i especialment, com a català.
Ramon Mas Sanglas – 22/7/2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada