dimarts, 9 de setembre del 2014

Millor o pitjor units, per a qui?

L'11-S serà un toc d'atenció seriós per a Espanya i la ciutadania. El 18-S, si reïx el "sí" escocès una estocada a l'antidemocràcia espanyola i una porta oberta per al 9-N als ulls d'Europa. La clau: la unitat dels polítics catalans.

L’argumentació de la unitat espanyola per sortir més aviat de la crisi ha esdevingut la cançó de l’enfadós. Abans era la cantarella de l’Espanya “una, grande y libre”. Els polítics, quan entendran que en democràcia no són ells que marquen la ruta del poble sinó les urnes lliures? El dret a decidir només sona a raresa en entorns ancorats al passat del mano i ordeno. Quan el partidisme polític no es renova per regeneració espontània queda l’esperança de les noves generacions, l’oblit o el seu fracàs electoral.
Està claríssim que Espanya surt guanyant i necessita de la cooperació de Catalunya per sortir del pou bilionari del deute europeu. Una raó suficient perquè canviés l’estratègia espanyola i el tracte envers Catalunya. Per què no reconeixen públicament –com diuen en privat- que Catalunya sola se’n sortiria amb facilitat?  El seu orgull mediàtic alimenta l’independentisme legislant tot el contrari, obligant menjar la “sopa boba” del centralisme. No ignoren com n’és de suculenta i autosuficient “l’ escudella catalana”. No reconeixen, tot i sabent-ho, que amb “la carn d’olla” el país català sobreviu abastament tot i compartint-la, i s’obstinen en fer-li menjar “cocido madrileño” racionat.
A mesura que el 9-N s’apropa aixequen més barreres espanyolistes al carrer. Pretenen la confusió i atemorir la ciutadania barrejant la llei estatal, les forces d’ordre públic i la legislació  catalana. Tot un aiguabarreig  malintencionat interpretant com a referèndum una simple consulta/enquesta informativa no vinculant a res. Esparvera l’expressió “estat independent”, com si fora una realitat per aplicar l’endemà mateix. L’artilleria magistral de l’absolutisme del braç del TC contra la consulta és l’avantprojecte del PP  d’unes eventuals eleccions catalanes plebiscitàries. La por a la democràcia informativa és terrorífica.  Què no passarà el dia que esdevingui executiva, si així ho demandés la nació catalana?
La logística del 9-N està a punt per situar 8.000 urnes controlades. Ens imaginem la mateixa maquinària policial per segrestar-les? Falta saber com, qui ho faria i com reaccionarà el votant que s’ha preparat mentalment dos anys per dipositar el seu vot afirmatiu o negatiu. No s’ha impedit mai cap coalició ni campanya del “no” al sobiranisme. Es demana deixar votar la persona major de 16 anys que vulgui. Un boicot físic als centres de votació seria el segrest de la llibertat individual, no de la convicció a expressar-se, que creixeria. Una oferta estatal d’emergència –a l’estil britànic, que seria rebutjada- no dissuadirà els catalans de les urnes. Massa tard per apaivagar les brases incandescents de tants anys.
Serà l’afer Pujol el detonant per trencar la unitat partidista 9N? Polítics catalans, no caigueu en la trampa provocativa del mecanisme Rajoy dividint els de casa. Qui està net per tirar la pedra sense amagar la mà? Desenes de casos corruptes arreu d’Espanya fa anys que perduren per interès. No ve de tres mesos per anar al Parlament o fer la comissió després de 23 anys. Abans és Catalunya que Pujol. El consens de 104 diputats pel dret a decidir i la voluntat popular massiva de l’11-S són irreversibles.  Polítics, esteu jugant amb la dignitat de tot el país.
Ramon Mas Sanglas , Sta. Eugènia de Berga – 9/9/2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada