dilluns, 29 de novembre del 2010

Ha arribat l’hora de CiU

Amb estoïcisme o efervescència hem suportat la campanya electoral. Tenim guanyadors i perdedors, malgrat trenqui el cor acceptar-ho. La neutralitat és dura, però, les urnes no enganyen i el resultat va a missa. És l’hora de convertir les promeses en solucions, les teories en xifres concretes -amb la caixa buida- i els vots en servei. És l’hora de la negociació prudent amb els vençuts, d’estendre la mà a l’adversari sense mala fe, de pactar amb qui ha ofert la seva aportació sincera per fer de Catalunya un poble més lliure i fort. La política no té signe quan vetlla per la sostenibilitat autònoma i vol desempallegar-se de la rèmora del passat. És l’hora de demostrar que les desafeccions geogràfiques i partidistes s’arraconaran paulatinament. Les lamentacions del polític que deplora l’abstencionisme (40%), només tenen solució amb la seva exemplaritat i transparència, amb un sistema electoral nou i obert, l’aportació d’un treball eficient i constant durant quatre anys, amb menys ostentació i més proximitat ciutadana permanent.
Felicitats al president guanyador, al partit i als votants que li han fet costat. Sabeu que la governabilitat no és un afer exclusiu vostre, sinó del poble. Necessitareu moltes mans -potser d’un referèndum- per recuperar la precària economia catalana. Entre tots haurem de vèncer detractors perifèrics i de casa nostra. No defalliu, sigueu congruents amb les vostres paraules i no dubteu en demanar ajut com el 10-J. La llavor només fructificarà amb la fidelitat a la democràcia que és sobirana.
Un govern reestructurat per dintre i per fora, emprenedor, és l’esperança de renovació més immediata. Tot projecte de laboratori no és vàlid fins la demostració de la seva eficàcia. Les múltiples cares de la crisi esperen l’actuació urgent en molts àmbits, començant pels aturats. És la realitat popular més sagnant i que amb més èmfasi heu destacat els oradors polítics des de les tribunes de campanya. ¿Què en sortirà ben aviat de l’hemicicle parlamentari per revifar l’estancament econòmic amb nous llocs de treball? Les prioritats i les emergències no poden dilatar un calendari polític, malgrat els protocols legals mínims. En poques setmanes els catalans volen veure l’organigrama governamental de les conselleries, la nomenclatura simplificada de la burocràcia –promesa reiterada- pel bé de les arques públiques i el sanejament administratiu. Si la majoria ha confiat en la vostra capacitat per dirigir i exigir, no oblideu que també sereu exigits en cada pas. L’experiència i els fracàs alliçona tothom. Una Catalunya millor només la poden construir els millors gestors amb l’aval dels ciutadans a qui confien els seus impostos per fer rodar i créixer el benestar del país, amb el respecte més mimat a la seva llengua i cultura pròpies.
Ramon Mas Sanglas – 29/11/2010

1 comentari:

  1. La fotografia triada deu ser d'algun mitjà espanyol. Per què ho dic? doncs al fons hi havia una senyera... quin re-enquadrament més curiós de la fotografia, no?

    ResponElimina