dissabte, 14 de setembre del 2013

La independència de la majoria silenciosa


Madrid acaba de parlar i diu NO a la consulta, com era previst. El poble ha sortit al carrer una vegada més. La crisi no perdona ni afluixa. Com i quan parlarà l'autèntica democràcia viva i directa?
Un nou argumentari fal·laç i absurd del govern central per no admetre l’èxit de la Diada amb 1,6 milions de participants (restant menors, un 25% de votants catalans). Qui no va sortir rebutja la independència? En la manifestació espanyola més multitudinària per la mort de Miguel Angel Blanco van sortir al carrer 6 milions de persones. Els espanyols silenciosos restants fins  a 45 milions, ¿eren defensors del terrorisme etarra? El cens electoral de Catalunya és de 5,2 milions. Segons el recent sondeig el 55% reclamen un nou estat català (2,8 milions de votants). Fer servir el  gruix d’un electorat indefinit a qui neguen el recurs de les urnes és el gran calador de les oligarquies del poder al·lèrgiques a la democràcia de les consultes.  Les armes polítiques institucionals annexionades a la seva legislació i a un sistema constitucional encotillat fonamenten la negativa estatal a un referèndum vinculant. Error gravíssim d’immobilisme dictatorial que sucumbirà, si Espanya vol continuar essent europea.
No és el pitjor mal al meu entendre. La fragmentació política dintre de casa nostra, tants partits com camins diferents, és el càncer del catalanisme a la deriva, la manca de maduresa política unificada per decidir el futur. Avantposar els interessos partidistes per salvar el seu continuisme abans que escoltar el poble serà la ruïna d’una consulta sense rumb comú en continguts i formes. El lema ocult “divideix i venceràs”, camuflat de diàleg unionista i verborrea de bones intencionalitats catalanistes, fragmentaran les urnes i  fomentaran l’abstencionisme. Si ara es mosseguen els polítics, ¿que no passarà l’endemà de la consulta/referèndum amb un 50% i poc més de vots independentistes? Una Catalunya en dos bàndols numèricament equilibrats es traurà el fetge sense la mínima intervenció centralista. La gran festa que esperen veure. Els donarem aquesta satisfacció? L’única via sobiranista digna exigeix l’aval mínim de dues terceres parts dels votants (65-70%). Només s’aconseguirà amb la unitat quasi totalitària dels dirigents o la seva dimissió i donar pas a la societat civil. Estem tips de baralles partidistes PSC-PSOE, de la “puta i la ramoneta” de CiU, dels escarafalls catalanistes de PPC i Ciutadans, de les dissensions històriques internes de les esquerres. Per més inri, tot amanit amb bones dosis de corrupció. No espereu la solució única de Madrid. Diputats catalans, no feu més l’orni, poseu-vos les piles i no enganyeu la ciutadania que busca “la unió que fa la força”.
Aquests temors i pessimisme retorna a la realitat  de les converses quotidianes després d’una celebració eufòrica. Desapareixeran amb una feina parlamentària urgent de regeneració unitària. Prou peixet i concessions si volem sortir de la crisi. Tots els catalans –també els silenciosos- volen veure ben aviat el manual de la Catalunya Independent que elaboren els experts de la Transició Nacional per afrontar les contraofertes de Madrid -de consol i alternativa- , i saber què ens espera en la infantesa d’un nou estat.
Ramon Mas Sanglas16/9/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada