diumenge, 13 d’octubre del 2013

Demagògia de les majories


Què fàcil és autoenganyar-se, senyora Sánchez Camacho. Els catalans són intel·ligents i tenen memòria. Les xifres objectives només tenen un jutge imparcial, les urnes, a qui vostè té pànic.

Els silencis no expressen cap majoria, només això, cap opinió. Els defensors d’aquest refugi els queda una sortida digna: que la seva proposta guanyi en les urnes. Per què s’entossudeixen a negar el dret a decidir tots, espanyols i catalans residents aquí? Resposta simple: la por al fracàs. Les urnes no admeten la frivolitat numèrica de les manifestacions. El  tiquet nominatiu del vot, passa per caixa i es reflecteix en el balanç al final de la jornada. Aquí no té cabuda la ceguesa dels polítics que mai perden, ni les xifres sentimentals ajustades o inflades. Si l’11-S sis milions d’antisobiranistes silenciosos van quedar-se casa, ¿només 160.000 d’aquests suposats  patriotes espanyols –molts vinguts de fora- han sortit a proclamar-ho el 12-O? Senyors del PPC i Ciutadans, la vostra clientela us és infidel o viviu del lema fantasmagòric del som 47 milions. Ajusteu el vocabulari a la realitat de la vostra minoria a Catalunya. Confronteu els principis de la unitat espanyola en la societat catalana “donant veu i vot als vostres manifestants”. No prediqueu la democràcia, practiqueu-la. Si la Constitució és democràtica res impedeix adaptar-la a la voluntat popular. És la vostra  gran mancança política, el dèficit de qualitat democràtica.
Sánchez Camacho, l’eufòria festiva fa desvariejar davant dels mitjans. La “casa comuna” que volen “els catalans” no és Espanya. No se’n recorda de la Via Catalana i de la Diada 2012? Si fora així, també el PSC i CDC us haurien fet pinya. Però, no. La vostra Espanya i la de Ciutadans, excloent, centralista i antidemocràtica tampoc combrega amb el partidisme no independentista que recolza el dret a decidir. La seva via és la llibertat ciutadana per continuar units o separats. La vostra és la negació sistemàtica dels cops de porta, especialitat de la casa, entre vosaltres mateixos. Ni el nivell més elemental del ridícul a Europa us amoïna?
Ramon Mas Sanglas – 13/10/2013


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada