divendres, 18 de gener del 2013

Corruptors de la democràcia



No tots els polítics són corruptes. Plenament d’acord. Només faltaria. Però el silenci o covardia dels bons els fa còmplices en grau diferent al compartir ideologia i partit. La resposta del polític honrat hauria de ser la rebel·lió contra els seus col·legues immorals exigint l’expulsió, la dimissió dels càrrecs i ser denunciats. S’ha vist mai una manifestació de polítics contra els imputats corruptes? Tot el contrari, l’encobriment i l’exculpació. La presumpció d’innocència és el primer subterfugi –legítim- per defugir responsabilitats, enlloc de depurar-les d’immediat. Sempre els queda l’esperança que els anys i la pols dels jutjats enterrin o demorin al màxim la culpabilitat, si el sobreseïment no acaba imposant-s’hi. Quants silencis es compren entre polítics, jutges i banquers en el decurs de les legislatures? L’estadística de la corruptela política espanyola i autonòmica constata que els partits més grans s’emporten la palma. A més poder més degeneració. Els partits petits tenen menys ocasions per caure-hi. Qui està lliure de culpa? El llistat d’imputacions del país és un clavegueram que satura la justícia.
La societat no accepta com a normal la immoralitat política, el seu càncer. Seria acreditar una malaltia democràtica dels seus governants. No repugna sols el desprestigi del polític indecent –el seu modus vivendi- sinó la humiliació a què sotmet al votant en qui va confiar. El sistema electoral de partidisme tancat ens té atrapats. Votem els nostres botxins menys dolents. Ells mateixos es fan les lleis a mida. Fins quan i qui trencarà el cercle viciós? Estem cansats de declaracions utòpiques:que el jutge faci la seva feina amb totes les conseqüències i pugui arribar fins al final en la investigació” (Rajoy).”Al PP qui la fa la paga” (De Cospedal). El culpable de veritat o un cap de turc ben pagat? Hem vist amb la indulgència o l’acord entre les parts que la praxis de la justícia no és igual per a tots. Aquí la Constitució es pot transgredir impunement, quan interessa. No, per fer un referèndum legal i vinculant.
El país necessita líders colpistes que acabin amb la maquinària vertebradora de la corrupció. Que alliberi als ciutadans de l’espoliació i dels fraus amagats sota la crisi, que denunciï les esquerdes de la fiscalitat de l’Estat i desaparegui el paraigua del finançament fosc dels partits a l’empara de la banca. Foc nou. És hora del relleu polític de les mateixes “vaques sagrades” de cada formació. Prou de continuisme polític amb el “cementeri d’elefants” del Senat. Punt i final als tractes de favor transvasant ex polítics a empreses privades de serveis públics. Tot això és enverinar la democràcia i degenerar la transparència que el poble voldria dels governants. Si la mentida, el robatori, l’expropiació de béns públics es tolera als mandataris, quin missatge han d’inculcar els pares als fills i els mestres als deixebles? Trista imatge política d’Espanya a Europa. Per què s’estranyen i combaten la indignació popular de la joventut i dels iaio flautes? El cinisme del somriure polític no pot tapar les vergonyes dels partits i menys en moments de greu mancança econòmica. Quan ells actuen amb mediocritat i despit envers el contribuent és perquè nosaltres consentim aquest perfil gens just. Si sortim al carrer per defensar el nostre salari i treball o per demanar un nou estat, més valents hem de ser per exigir un sistema i uns polítics qualificats, transparents i lleials. Busquem nous líders amb coratge.
Ramon Mas Sanglas – 19/1/2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada